Sziasztok!
Ma sütögetős kedvemben voltam,így csináltam fini bundis almát.
Nem nehéz elkészíteni.
- Fogsz kb. egy kg almát ,meghámozod és a közepét kivágod.
- Ezután 1-2 cm-es körszeletre vágod őket.
- Miközben vágod az almát érdemes felrakni az olajat a gázra,hogy felforrjon,és ne kelljen még várni egy csomó időt.
- Ha ezzel megvagy,akkor a tésztába beleforgatod az alma köröket és,ha lecsöpögtetted a fölösleget,akkor belerakod az olajba.
- Addig sütöd,ameddig aranybarna színe nem lesz.
- Ha kész kiveszed a papírtörlőre és felitatod a fölösleges olajat.
- Ha megvolt,akkor ízlés szerint díszítjük,mi fahéjas porcukorral szoktuk. :)
A recept alapja a palacsinta tészta,de kicsit sűrűbbre kell csinálni a szokásosnál :)
- 1/2 kg liszt
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kristálycukor (Nem ajánlott többet tenni,mert leragad a tészta és odaég.)
- 3-4 dl tej (Ez körülbelüli érték,mivel nem igazán szoktam mérni,hanem érzéssel öntöm,ameddig palacsinta tészta állagnál picit sűrűbb nem lesz.)